"Det blev den vildeste overlevelsetur nogensinde"


Vildmarksrejser.dk er grundlagt af Jan Agger, en erfaren oversergent fra det danske forsvar, med stor viden om det arktiske miljø. Med Jan som rejseguide i vintervildmarken er du garanteret en stor men også sikker naturoplevelse.

 

Se også:

Blog...
Gode råd til turene...
Ofte stillede spørgsmål...Jan Tangsted Agger,
indehaver af Vildmarksrejser.dk

Da jeg blev 7 år gammel, sendte mine forældre mig til mit første spejdermøde, og lige siden har min interesse
for at opholde mig og være i naturen fulgt mig. Som ganske ung planlage jeg og nogle venner en tur ud i vildmarken, fordi vi ville på vandretur og hygge os i en uge. 

Det blev den vildeste overlevelsetur nogensinde. 

Der blev pakket og forberedt og arbejdet i alle de ting, vi kunne komme i tanke om. 

På denne tur prøvede vi det hele: regnfyldte elve med rivende strøm, vi skulle krydse, vi gik vild i fjeldene – flere gange, vi gik sukkerkolde på de stejle klipper, og lynet slog faktisk også ned et par meter fra vores lille lejr.

Ikke nok med, at vi måske ikke var de meste heldige; vi havde også lavet en dårlig plan: vores kort var ikke opdateret og var købt på en lokal tankstation, vores mad var dåsemad, som vejede alt for meget, og vores sikkerhed på de stejle klipper var en snor fra en flagstang.

Der var så mange meget uheldige oplevelser på denne tur, at det var heldigt, vi kom hjem igen.

     – både om mig selv og mine kammerater, men også om hvor vigtigt det er at forberede sig ordenligt. Vi snakker stadig om denne tur, når vi mødes, da den for os alle står som den milepæl, hvor vi lærte mest, blot ved at komme ud i uvante situationer. 

Mange af vores oplevelser dengang kunne være undgået, og det var da også på denne tur, jeg fik smag for det mere ekstreme på mine ture. Men samtidig lærte jeg, at alle ture vi skal ud på, skal planlægges ordenligt, og at sikkerheden og nødplaner skal være i orden. 

Denne tur, og de oplevelser den gav mig, har fulgt mig lige siden, og jeg tænker ofte tilbage på netop denne tur som den, der startede det hele. 
 Jeg har igennem årene prøvet rigtig mange forskellige oplevelser og har lige så mange kurser bag mig, men dér, hvor jeg ser mig selv formet mest i mit voksne liv, er i Det Danske Forsvar, hvor jeg har arbejdet som oversergent igennem de sidste mange år – både herhjemme og på flere missioner.

Det er da også igennem Forsvaret, min viden om artkisk miljø er kommet mig mest til gavn, og igennem de sidste mange år har jeg virket som aktisk vinter ekspert både for De Danske Styrker og også på svenske vinter skoler.  

Nu er det på tide at give videre, jeg har derfor oprettet dette lille firma, hvor du kan prøve kræfter med naturen, lære en masse om dig selv og få de bedste oplevelser med dig hjem. 
Kom ud under åben himmel - book din vildmarkstur nu


Kontakt


Kontakt os

WWW.Vildmarksrejser.dk
v/ Jan Agger
Sneppevej 10
6980 Tim

Email: vildmarksrejser@gmail.dk

Telefon: 20 77 39 95

 FacebookHjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk